Om den här bloggen

Hej!
Idag är det annandag jul 2009 och under julen har den fantastiska idén uppstått att allt som händer på den gamla modelljärnvägen på Tekniska museet i Stockholm skall berättas på denna blogg. Det är nämligen så att vi som jobbar på museet och som kör modelljärnvägen har -sedan ungefär två år- dagligen skrivit ett par rader i gammal gul tjock skrivbok,  om vad som hänt i samband med varje visning. Det är händelser så som urspårningar, krockar mellan tåg, om besökarna ställt svåra frågor, om besökarna har talat ett annat språk. Men det handlar oftast om vilket sätt modelljärnvägen går sönder, hur vi lagar den och hur besökarna är, eller om det slutar med applåder vilket händer ibland. Vi kallar den skrivboken för ”Gula Boken”.

Jag ska försöka ta rätt på vad som skrivits sista tiden i Gula Boken, skriva in det i bloggen och sedan försöka få det hela att rulla på med två dagliga rapporter direkt i denna blogg.

Modelljärnvägen finns i Tekniska museets stora entréhall. Järnvägen körs två gånger varje dag året runt. Det är kl 11 och kl 14. Det brukar alltid vara några som står och tittar på. Och ofta är det så mycket folk som vill se modelljärnvägen så trängsel uppstår. Det kan vara 50-60 personer.

Med vänliga hälsningar,
Nils Olander
TEKNISKA MUSEET

Annons

5 svar till “Om den här bloggen

 1. Nila-Eric Blomgren

  Önskar avbeställa bloggsändningarna/Nils-Eric

  • Hej Nils-Eric.

   Beklagar att du inte vill få våra bloggmeddelanden med e-post. Tyvärr kan inte Tekniska Museet ta bort din beställning. Det kan du bara göra själv, genom att klicka på en länk längst ner i breven eller genom att du kontaktar WordPress Support och ber dem hjälpa till.

 2. Hoppas ni kan famföra vår hälsning ! Vi hälsar till Uno och önskar honom STORT GRATTIS på 85 års dagen!
  från Katrin och Inge i Hälsingland

 3. FORTSATT ALL LYCKA TILL ❗

 4. Hej Aron, du undrade över mossan, den är gjord av teddypäls. Hälsningar Kattis Holm, ( Barbro Dicksons dotter)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s